Topení, kotle a zařízení

Topení, kotle, ohřev vody a regulace od tuzemských
a zahraničních výrobců

  Úvodem     Kontakt     Kontaktní formulář  
  Ceny paliv     Info o zboží     Výstavy  
Tipy, novinky a články o topení



K čemu je PAŘÁK , aneb Česká vyživující tradice: zabíjačka


Česká kuchyně se může pochlubit  určitou tradicí (národní kulinářskou praxí, či kultem prasete)- národním pokladem, která je plně v souladu s poznatky zubaře dr. Pricea, který zkoumal zdraví zubů i celého těla u přírodních národů. Tito považovali živočišné potraviny a zejména živočišné tuky za naprosto nezbytné k udržení zdraví aschopnosti reprodukce.
o
   ařák na brambory bych prosil…(65l i na vodu, stačí pár polínek)                            Pařák na brambory bych prosil…(65l i na vodu, stačí pár polínek)
 o
Jeden japonský bohemista mi nedávno napsal: …u zabíjačky jsem ještě nebyl. Jenom jsem to viděl ve filmě „Postřižiny“ a četl jsem to v Seifertově básni (pro děti)“. Některé vepřové výrobky jsou také tou nejpřirozenější vnitřní kosmetikou- prevencí vrásek a celulitidy (tlačenka s rosolem, kostní vývary či škvarky s kůží. Na pleť „pleť“).    o
Náš „Pepa pig“, ale vlastně to byla Růženka                                               Náš „Pepa pig“, ale vlastně to byla Růženka  oVšimla jsem si, že i když méně lidí si doma prasátko chová, stále se dělají zabíjačky třeba z koupeného a již vypaseného prasete, nebo dokonce se taková akce, jako je zabíjačka, pořádá místo rodinu stmelující teambuilding aktivita :-).
 o

V tomto vozíku se vepř odvezl z chléva na místo porážky
 
       V tomto vozíku se vepř odvezl z chléva na místo porážky   
o
           
o
       V kuchyni a na dvorku jsme se s Neilem vydováděli při hře Na hrnce, pánve, pekáče, misky, mističky a talíře– no byl to někdy chaos a blázinec, ale již je podlaha 3 x vydrhnutá a vše uklízeno v mražáku. Zbývá nám se dopříště doučit uzení, ale to je zas již jiná věda, která bude vyžadovat také stavbu malé udírny…    
                   
o

Ferda pečuje o oheń, štípe dřevo
 Ferda pečuje o oheń, štípe dřevo 
o
 
  Zdá se, že přijetí islámu a tedy konec vepřových hodů naší společností nehrozí.  My jsme měli prasátko relativně malé do 100 kg, přesto se nám zhodnotily naše návštěvy s krmením- vyrostlo na kvalitním šrotu, přebytků syrovátky, zkyslém podmáslí, vařených odpadních bramborách a jablkách a kopřivách a všemožných zbytcích.oooo
ooooooo   oo  o
Krev a kroupy (příště to zkusíme s naklíčeným ječmenem)
                                        Krev a kroupy (příště to zkusíme s naklíčeným ječmenem)    o

   Ukaž, co máš v pusince…
 Ukaž, co máš v pusince…

o
  Náš mrazák byl už prázdný, zima na krku a tak byl čas zabíjet poprvé v životě vlastní prasátko s pomocí zkušeného mistra řezníka-souseda, od něhož jsme dospělýma očima okoukávali, co se dalo. Doma jsme pak do půlnoci věci sami dodělávali…o



První řízky

                                                                          První řízky       o
Játrovo-masovo-sádlová paštika Játrovo-masovo-sádlová paštika  
 o
 
   Jitrnice dělané málem do jitra…                                                        Jitrnice dělané málem do jitra…

      o    V kuchyni a na dvorku jsme se s Neilem vydováděli při hře Na hrnce, pánve, pekáče, misky, mističky a talíře– no byl to někdy chaos a blázinec, ale již je podlaha 3 x vydrhnutá a vše uklízeno v mražáku. Zbývá nám se dopříště doučit uzení, ale to je zas již jiná věda, která bude vyžadovat také stavbu malé udírny…    o

 Sádlo s výborným antidepresivním vit. D obzvláště na zimu s krátkými dny se slabým sluncem
        Sádlo s výborným antidepresivním vit. D obzvláště na zimu s krátkými dny se slabým sluncem

     oKváskový chléb s mletými škvarky a kvašenými pampeliškovými kořínky
 Kváskový chléb s mletými škvarky a kvašenými pampeliškovými kořínky  
 
 o
   A je to za námi…                                                                                                                                                                                                                              A je to za námi…    ooooooooooooooooo    

 oooooooooooooooo

Tento článek ze života byl převzat ze stránek:

VyživujícíTradice.cz

 
 


  Mohlo by Vás zajímat :

 

KOŠÍK PRÁZDNÝ


Email:  
Heslo:  
Poslat heslo



Novinky

2018-02-04 12:02:19

MASTER-XL-61
   MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo

 

 


 

 

 Komínová stříška NAPOLEON