Topení, kotle a zařízení

Topení, kotle, ohřev vody a regulace od tuzemských
a zahraničních výrobců

  Úvodem     Kontakt     Kontaktní formulář  
  Ceny paliv     Info o zboží     Výstavy  
Tipy, novinky a články o topení



Krbová kamna pro vaření a pečení.





Elektřina raketově a nekonečně zdražuje, zemní plyn je nejistý, levný ovšem taky není. Stále více lidí instaluje krby a krbová kamna. Lze spojit dobré s užitečným. Některá krbová kamna umožňují i přípravu jídel. To je sen všech seniorů. Zatopit si, mít teplo a i uvařený oběd.


Jak vybírat kamna Kamna kupujete jen jednou, palivo budete nakupovat do smrti. Je proto vhodné vybrat si krbová kamna s dvoukomorovým spalováním.  Ta šetří nejen palivo, ale i čas a zvyšují kvalitu jídla. Dvoukomorové spalování  snižuje spotřebu dřeva o 30 – 40 %.  Navíc dává stabilní výkon. Krbová kamna s dvoukomorovým spalováním vydrží hořet i několik hodin bez obsluhy. Takže je neotvíráte.  Neprodukují tedy prach a špínu v takové míře, jako běžná krbová kamna.



 Kvalita jídla 
Je nesrovnatelná, ve srovnání s běžnými kamny a troubami na plyn a elektřinu. I  pizzerie inzerují – Pizza pečená v peci na dřevě.   Další možnosti přípravy jídel: Někdy se používá, u starších krbů, litinový držák, který se vloží do ohniště.  Nikloiv ale u krbů s dvojitým spalováním. U krbů s dvojitým spalováním je nejen vysoká účinnost, ale i teplota. Z jídla by stalo palivo.  

Kvalita paliva  
„Máte – li možnost porovnat suché dřevo a dřevobrikety, zjistíte, že dřevo je dřevo.“, říkají majitelé kvalitních kamen a krbů.  Dřevo hoří daleko lépe a dá i více tepla. Do brikety nevidíte, z čeho ji kdo lisoval a jak dlouho sušil materiál.  Dřevo v sušárnách na pilách se suší 16 – 18 dní. Pokud by někdo chtěl takto důkladně sušit materiál pro výrobu briket, narostly by mu náklady. Že má dřevobriketa certifikát? Ano, ten je o dřevobriketě dodané na zkušebnu, nikoliv té Vaší.   Krbová kamna na obrázku mají i plotnu pro přípravu jídel.


Autor: Ing. Pavel Sýkora
Převzato z portálu JakBydlet.cz




  Mohlo by Vás zajímat :

 

KOŠÍK PRÁZDNÝ


Email:  
Heslo:  
Poslat heslo



Novinky

2018-02-04 12:02:19

MASTER-XL-61
   MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo

 

 


 

 

 Komínová stříška NAPOLEON