Topení, kotle a zařízení

Topení, kotle, ohřev vody a regulace od tuzemských
a zahraničních výrobců

  Úvodem     Kontakt     Kontaktní formulář  
  Ceny paliv     Info o zboží     Výstavy  
Tipy, novinky a články o topení



Vybíráme si kotel


19.07.2007 - Vladimír Iliev
Kotel je srdcem vytápění a ohřevu teplé vody v každém rodinném domě. Proto současně se stavbou nového domu řešíme i jakým kotlem dům vybavíme. Nabídka na trhu je veliká, ale jaké vlastnosti by měl mít náš ideální kotel?

Základní otázka, kterou si musíme položit je, jakým palivem bychom chtěli topit a jakou účinnost by naše zařízení pro vytápění mělo mít. Ideální by bylo, aby kotel spaloval cokoliv, to je však možné pouze v klasickém kotli s pevným roštem, v němž shoří vše co se do něj nasype.

V tomto případě však o účinnosti zařízení, kvalitním spalování, komfortu obsluhy či dokonce o ekologii nemůže být ani řeč.

Ekologie vs. úspora peněz


Pokud však chceme hovořit o moderním ekologickém kotli s pohodlným obsluhovacím procesem, musíme zvolit kotel automatický. Při výběru kotle se většinou v první řadě řeší otázka - jaké palivo je na trhu nejlevnější. V současné době je asi nejlepším řešením zakoupit automatický kotel, který spaluje uhlí a pelety. Uhlí jako domácí surovina bude pravděpodobně nejlevnější. Evropská směrnice EU č. 2003/96/ ES zavádí ekologické daně na paliva, elektřinu a pohonné hmoty. Podle posledních informací budou energie i v ČR zatížené sazbou daně, o které není ještě definitivně rozhodnuto.




  Mohlo by Vás zajímat :

Vybíráme si kotel (27.6.2008)
 

KOŠÍK PRÁZDNÝ


Email:  
Heslo:  
Poslat heslo



Novinky

2018-02-04 12:02:19

MASTER-XL-61
   MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo

 

 


 

 

 Komínová stříška NAPOLEON