Topení, kotle a zařízení

Topení, kotle, ohřev vody a regulace od tuzemských
a zahraničních výrobců

  Úvodem     Kontakt     Kontaktní formulář  
  Ceny paliv     Info o zboží     Výstavy  
Tipy, novinky a články o topení



GRILUJEME NA JAŘE I V LÉTĚ


Grily a grilování na jaře i v létě

Jen co přijdou první teplejší dny, spousta z nás už plánuje grilování. Jaké druhy grilů ale rozlišujeme, kde se dají pořídit, v jaké cenové relaci se pohybují a na co si dát při výběru grilu pozor?
 

Užijte si grilování s přáteli

Grilování je ideální způsob, jak si příjemně užít první teplejší dny pod širým nebem. Pořídit si můžete například gril na dřevěné uhlí, ale také gril plynový, elektrický nebo dokonce gril vodní. Vybírat můžete ze značkových i neznačkových, záleží také na tom, zda se hlavním faktorem při výběru grilu stává stránka finanční, nebo hledisko kvality, bezpečnosti apod.
 

Grily na dřevěné uhlí

U grilů na dřevěné uhlí dochází ke spalování dřevěných uhlíků nebo briket. Doba potřebná k rozehřátí paliva u tohoto typu grilu je delší, poté však příprava pokrmů netrvá dlouho. Pokud máte hluboko do kapsy a nevadí Vám delší doba přípravy na grilování, můžete vybírat z neznačkových grilů, jejichž pořizovací cena se pohybuje již od 200 Kč. Připravte se však na to, že takový gril nemusí být úplně perfektně stabilní,  a také na nemožnost regulace teploty.

  

Plynový gril

Vyžadujete-li vyšší komfort při grilování, můžete se poohlédnout po plynovém grilu, u něhož odpadají starosti se zapalováním uhlíků. U tohoto typu grilu můžete navíc velice dobře regulovat teplotu, což je důležité pro kvalitu připravovaného pokrmu. Griluje se na vyšší výkon, aby šťáva z masa či jiného pokrmu zůstala uvnitř potraviny. Z tohoto důvodu nepoužíváme při obrácení masa či jiné potraviny vidličku, ale obracečku. Nepříjemnosti však může působit kapající tuk z grilovaného pokrmu, který se při dopadu na topnou plochu může vznítit a znehodnotit kvalitu potraviny.

Pomohou Vám lávové kameny

Tento problém lze řešit lávovým kameny, jejichž cena se pohybuje okolo 300Kč. Kameny se umisťují na spodní rošt mezi hořákem a roštem s grilovaným pokrmem. Po dobu 10 – 15 minut se kameny rozložené rovnoměrně zahřívají, poté dobře absorbují teplo, které sálá na připravovanou potravinu. Lávové kameny mají také ještě další výhodu – po ukončení grilování dosahují při maximálním zahřívání po dobu 5 minut samočisticí schopnosti, a tak Vám ušetří starosti s případnými zbytky jídla nebo mastnotou z kapajícího tuku či marinádapod. Lávové kameny se navíc používají opakovaně.


.

  

Plynový gril i jinak

U moderních plynových grilů může být využita technologie RBS. Podstatou tohoto principu grilu je umístění hořáku na stěnách místo na dně, díky čemuž dochází k rovnoměrnému rozvodu tepla.




Elektrický gril

S elektrickým grilem nemusíte vlastnit zahradu ani balkon. Grilovat na elektrickém grilu můžete v kteroukoliv roční dobu, protože jej rozbalíte zkrátka ve své kuchyni. Jediným důležitým kritériem je přívod elektrického proudu. K přednostem tohoto typu grilu patří možnost přesné regulace teploty, také nevyžaduje náročnou údržbu. Jeho cena je však vyšší než u zahradních grilů na dřevěné uhlí. 


 






Další možnosti

Volit můžete také vodní gril, ten je však na českém trhu k dostání obtížněji. Klíčovou částí tohoto tyu grilu je nádoba s vodou umístěná mezi roštem a ohništěm, kdy plamen ohřívá vodu a ta ve formě vodní páry působí na pokrm. Během grilování je však nutné dávat pozor, aby se voda z nádoby nevypařila, tedy je nutné vodu při dlouhém grilování dolívat.Pokud máte chuť na grilovací párty, ale nechcete investovat do koupě „pevných“ grilů, vyzkoušejte jednorázový gril, který lze na internetu zakoupit i v sadě s dřevěným uhlím za pořizovací cenu pod 100 Kč.A jestliže jste majitelem panelového bytu s balkónem, zajímavým by se pro Vás mohl stát také závěsný gril na balkón.





 



  Mohlo by Vás zajímat :

 

KOŠÍK PRÁZDNÝ


Email:  
Heslo:  
Poslat heslo



Novinky

2018-02-04 12:02:19

MASTER-XL-61
   MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo

 

 


 

 

 Komínová stříška NAPOLEON