Topení, kotle a zařízení

Topení, kotle, ohřev vody a regulace od tuzemských
a zahraničních výrobců

  Úvodem     Kontakt     Kontaktní formulář  
  Ceny paliv     Info o zboží     Výstavy  
Tipy, novinky a články o topení



Zahradní grilování – vybíráme gril


Letní období doslova vybízí k podvečernímu grilování, které může probíhat nejen na zahrádce, ale i prostornějším balkoně, terase či přímo v interiéru.

ooooooo
Výběr grilu
 
oooooooo
ooooooooooooooooooooooooooooo

K tomu, abychom si mohli připravit chutnou a voňavou pochoutku potřebujeme gril, který vybereme dle způsobu nejčastější grilovací metody. U Čechů patří k nejoblíbenějším způsobům grilování metoda za pomoci dřevěného uhlí, jelikož díky přímému pečení se do pokrmu dostane typická chuť a vůně. Ze zdravotního hlediska patří tato metoda grilování k méně zdravým způsobům úpravy pokrmů, avšak strávníkům tento argument nemůže zkazit chuť k jídlu.
oooooo
oooooo

  plynový gril   oooooo
oooooo

Na trhu můžeme vybírat z několika typů grilů na dřevěné uhlí, nabídka zahrnuje otevřené zahradní grily různých tvarů a různých cenových kategorií. K nejoblíbenějším otevřeným grilům patří grily kruhového nebo obdélníkového tvaru. Také můžeme vybírat z různých materiálových provedeních, ke kvalitnějším patří grily litinové, k cenově dostupnějším grily s plechovým topeništěm. Ke kvalitnějším, avšak cenově o něco dražším typům patří grily nerezové, které disponují delší dobou životností. Na českém trhu se také objevují grily na jedno použití, které jsou určeny především pro použití na dovolené nebo pro piknik v přírodě. K oblíbeným typům patří grily uzavřené neboli grily disponující poklopem, které můžeme pořídit v několika velikostech a tvarovém provedení. Výhodou těchto grilů je možnost připravovat pokrm na otevřeném ohni bez pokličky nebo v uzavřeném prostoru, který je vhodný zejména pro grilování pokrmů v alobalu nebo zeleniny. Kvalitní uzavíratelné grily disponují možností regulace vzduchu, která umožňuje změnu tahu.
oooo
oooo

   ooooo
ooooo

Na terase či balkoně oceníme grily plynové nebo elektrické, jejichž velkou předností je rychlé rozehřátí a minimální kouř. Litinové plynové grily bývají napájeny prostřednictvím přenosné plynové bomby, elektrické grily disponují kabelem. Elektrické grily můžeme používat i v interiéru, jelikož při jejich činnosti nevzniká vůbec žádný kouř. Plynové a elektrické grily mají pro českého konzumenta jedinou nevýhodu, do pokrmu se nedostane typické aroma a chuť, která se dokáže uvolnit z dřevěného uhlí. K nejmladším zástupcům patří grily s lávovými kameny, které jsou zpravidla plynového charakteru. Hořák je ohříván speciálními kameny sopečného původu na něž se pokrmy pokládají. Na českém trhu nalezneme opravdu širokou nabídku různých typů grilů, výběr však záleží na našich stravovacích návycích, možnostech využití a umístění.
oooooo
oooooo

 

ooooooooooooooooooooooo
Převzato z portálu o bydlení
ooooooooooooooooooooooooo

     


  Mohlo by Vás zajímat :

 

KOŠÍK PRÁZDNÝ


Email:  
Heslo:  
Poslat heslo



Novinky

2018-02-04 12:02:19

MASTER-XL-61
   MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo

 

 


 

 

 Komínová stříška NAPOLEON