K čemu je PAŘÁK , aneb Česká vyživující tradice: zabíjačka
Česká kuchyně se může pochlubit určitou tradicí (národní kulinářskou praxí, či kultem prasete)- národním pokladem, která je plně v souladu s poznatky zubaře dr. Pricea, který zkoumal zdraví zubů i celého těla u přírodních národů. Tito považovali živočišné potraviny a zejména živočišné tuky za naprosto nezbytné k udržení zdraví aschopnosti reprodukce. o Pařák na brambory bych prosil…(65l i na vodu, stačí pár polínek) o Jeden japonský bohemista mi nedávno napsal: …u zabíjačky jsem ještě nebyl. Jenom jsem to viděl ve filmě „Postřižiny“ a četl jsem to v Seifertově básni (pro děti)“. Některé vepřové výrobky jsou také tou nejpřirozenější vnitřní kosmetikou- prevencí vrásek a celulitidy (tlačenka s rosolem, kostní vývary či škvarky s kůží. Na pleť „pleť“). o Náš „Pepa pig“, ale vlastně to byla Růženka oVšimla jsem si, že i když méně lidí si doma prasátko chová, stále se dělají zabíjačky třeba z koupeného a již vypaseného prasete, nebo dokonce se taková akce, jako je zabíjačka, pořádá místo rodinu stmelující teambuilding aktivita :-). o
V tomto vozíku se vepř odvezl z chléva na místo porážky o
o V kuchyni a na dvorku jsme se s Neilem vydováděli při hře Na hrnce, pánve, pekáče, misky, mističky a talíře– no byl to někdy chaos a blázinec, ale již je podlaha 3 x vydrhnutá a vše uklízeno v mražáku. Zbývá nám se dopříště doučit uzení, ale to je zas již jiná věda, která bude vyžadovat také stavbu malé udírny… o
Ferda pečuje o oheń, štípe dřevo o
Zdá se, že přijetí islámu a tedy konec vepřových hodů naší společností nehrozí. My jsme měli prasátko relativně malé do 100 kg, přesto se nám zhodnotily naše návštěvy s krmením- vyrostlo na kvalitním šrotu, přebytků syrovátky, zkyslém podmáslí, vařených odpadních bramborách a jablkách a kopřivách a všemožných zbytcích.oooo ooooooo oo o
Krev a kroupy (příště to zkusíme s naklíčeným ječmenem) o
Ukaž, co máš v pusince…
o Náš mrazák byl už prázdný, zima na krku a tak byl čas zabíjet poprvé v životě vlastní prasátko s pomocí zkušeného mistra řezníka-souseda, od něhož jsme dospělýma očima okoukávali, co se dalo. Doma jsme pak do půlnoci věci sami dodělávali…o
První řízky o
Játrovo-masovo-sádlová paštika o Jitrnice dělané málem do jitra… o V kuchyni a na dvorku jsme se s Neilem vydováděli při hře Na hrnce, pánve, pekáče, misky, mističky a talíře– no byl to někdy chaos a blázinec, ale již je podlaha 3 x vydrhnutá a vše uklízeno v mražáku. Zbývá nám se dopříště doučit uzení, ale to je zas již jiná věda, která bude vyžadovat také stavbu malé udírny… o
Sádlo s výborným antidepresivním vit. D obzvláště na zimu s krátkými dny se slabým sluncem.
o Kváskový chléb s mletými škvarky a kvašenými pampeliškovými kořínky o A je to za námi… ooooooooooooooooo oooooooooooooooo Tento článek ze života byl převzat ze stránek: VyživujícíTradice.cz
|
|
Mohlo by Vás zajímat :
|
Novinky
|
2018-02-04 12:02:19
|
MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo
Komínová stříška NAPOLEON
|
|
|
|