Topení, kotle a zařízení

Topení, kotle, ohřev vody a regulace od tuzemských
a zahraničních výrobců

  Úvodem     Kontakt     Kontaktní formulář  
  Ceny paliv     Info o zboží     Výstavy  
Tipy, novinky a články o topení



Vysokotlaké problémy s čištěním


          Kanály, solární panely, digestoře, graffiti pokryté stěny - které úkoly představují největší výzvy pro výrobce vysokotlakých strojů? A jak jsou stroje na trhu přizpůsobeny pro náročné aplikace?

Vysokotlaké čištění je mimořádně účinný způsob odstraňování všech druhů látek z široké škály povrchů.
Může být použita pro odstraňování nátěru, pryže, tmelů, žvýkací gumy a dalšího znečištění ze stěn, střech, parkovišť, chodníků, vozidel, kanálů a větracích otvorů.

Proměnné, jako je tlak vody, teplota vody a typ použité trysky, mohou tento způsob čištění přizpůsobit mnoha různým aplikacím.
Ale jaké jsou nejobtížnější výzvy pro vysokotlaké čistící systémy? A existují nějaké plochy, které nelze pomocí tohoto procesu vyčistit?

Odstraňování graffiti představuje jednu z největších výzev podle Andrewa Caddicka, vedoucího produktového týmu Nilfisk-Advance pro profesionální vysokotlaké myčky.
"Je to kvůli velmi širokému rozsahu povrchů, na kterých se dnes objevují graffiti," řekl. "Při odstraňování graffiti ze základních betonových stěn, které nemají žádnou inherentní hodnotu, je poměrně jednoduchý proces, odstranění graffiti z měkkého kamene, památek či skla vyžaduje velmi specifickou úpravu, aby nedošlo k poškození povrchu..ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA


APLIKACE COMET  


"Techniky tvrdého čištění, jako je pískování, byly nahrazeny" měkkým trhacím práškem "- kombinací nízko agresivních prášků a vody, která má mnohem méně abrazivní účinek."

Říká, že příkladem tohoto výrobku je Armex, který je založen na bikarbonátu sodu.
"To je dostatečně abrazivní, aby odstranilo graffiti ze skla, povrchů vozidel a měkkého kamene, ale je také ekologicky šetrné, rozpustné a jednodušší na likvidaci než jiné materiály," tvrdí Caddick. "Ale i tady je třeba dbát na pečlivě propláchnout kamenný povrch, aby se zabránilo průniku solí."

Říká, že digestoři restaurací poskytují také výzvy pro vysokotlaké čističe. "Obtížnost zde vyplývá z přístupu do oblasti, která má být vyčištěna, a následné evakuace vody," řekl. "Od té doby, co jsou kryty restaurace typicky pokryty mastnotou a tuky, by tato aplikace měla být opravdu řešena horkou vodou. Použití vykuřovacích systémů s naftou není v potravinářském průmyslu povoleno, což často znamená, že digestoře musí být vyčištěny studenou vodou. "

To lze řešit použitím elektricky vyhřívané tlakové myčky nebo dávkováním několika chladicích strojů s předehřátou vodou, říká Caddick.
"V opačném případě je nutné používat standardní detergenty v potravinářském průmyslu."

Solární panely mohou být také obtížně čisté, říká Caddick. "Většina dodavatelů solárních panelů nedoporučuje pro tuto aplikaci vysokotlaké myčky, aby se zabránilo poškození citlivých povrchů," řekl. "Když jsme však pro tento úkol povoláni, používáme vysokotlaké myčky v režimu s nejnižším tlakem a využíváme více vody a měkčích kartáčů k čištění prachu a lehké nečistoty na povrchu solárních panelů. Také doporučujeme používat čistou vodu, aby se zamezilo znečištění. "

Pokud jde o čištění kanálů a větracích otvorů, říká Caddick, hlavní problém spočívá v tom, jak získat přístup k těmto těžko dostupným oblastem.
"Úloha není sama o sobě obtížná, protože je to prostě otázka čištění maziv a tuků a dobrý prací prostředek a horká voda to zvládnou," řekl. "Těžká část získá přístup k ploše."   

APLIKACE COMET

Největší výzva

Dodává, že příslušenství, jako jsou zařízení na čištění potrubí, čističe nádrží a dlouhé nebo zakřivené kopí, pomohou napomoci procesu čištění kanálků a odvzdušnění.
"Ostatní předměty, jako například filtry z restauračních digestoří, mohou být často odstraněny a vyčištěny venku," řekl.

Marketingový manažer společnosti Dibo Cleaning Systems Katrien Jacobs souhlasí s tím, že odstraňování graffiti zůstává jednou z největších výzev pro vysokotlaké čisticí společnosti. "Dnes není jen úklidový úkol sám, aby zvážila, tam je také životní prostředí," řekla. Dibo nabízí systém s vestavěným vakuem pro odstraňování graffiti a sběr zbytkové vody.

"Pro jednoho z našich holandských zákazníků jsme postavili takový systém do náklaďáku spolu s dvěma velkými zásobníky o objemu 3000 litrů," řekl Jacobs. "To zákazníkovi umožnilo celý den vyčistit čistou vodu v jedné nádrži a zbývající vodu v druhém."

Říká, že potrubí, jako jsou kanalizační systémy, může být obtížné vyčistit kvůli problémům s přístupem.
"Existují však speciální trysky, hadice a trysky," řekla. "V závislosti na konkrétním úkolu je někdy lepší použít méně vody při vyšší teplotě, zatímco jindy potřebujete více vody při nižším tlaku."

Podle společnosti Jacobs lze snadno nastavit teplotu, tlak a průtok vody vysokotlakých myček Dibo.
"Díky tomu jsou naše systémy vhodné pro širokou škálu pracovních míst - zejména proto, že je také možné je spojit s různými doplňky a speciálními zařízeními."

Výzkumné a vývojové oddělení společnosti Dibo často pomáhá zákazníkům nalézt správné řešení jejich požadavků, říká Jacobs.
"Například jsme nedávno postavili vysokotlakou jednotku určenou k čištění nákladního prostoru lodi - jednotka měla být umístěna do strojovny," řekla.

Voda byla přiváděna ze strojovny do lodní záchytky přes síť potrubí a čtyři operátoři byli schopni současně vyčistit záchyt pomocí sady speciálních navijáků hadice.

Podle záležitostí ochrany životního prostředí pro společnost Karcher David Wickel nejsou tlakové myčky vždy nejlepší řešení pro odstraňování graffiti.
"Nejvyšší možný tlak není rozhodujícím faktorem při odstraňování graffiti ze stěn a ve skutečnosti na citlivých površích, nejlepším výsledkem je často dosaženo tryskáním nízkotlakých částic," řekl. "To zahrnuje vyfukování tryskácího prostředku na povrch za relativně nízkých tlaků, aby se odstranilo znečištění."


Rozbalte s příslušenstvím


Říká, že v závislosti na odolnosti povrchu může být použitým tryskacím práškem skleněný prášek, čedič, vápenný prášek nebo granule ořechové s různými velikostmi částic. "Aby bylo možné vázat prach, který tato metoda vytváří, může být do proudění vzduchu přidána voda za předpokladu, že povrch ji může tolerovat bez poškození," dodává.

Wickel tvrdí, že příslušenství může být použito k téměř nekonečnému rozšíření oblasti použití tlakového ostřikovače.
"Toto příslušenství může být cokoli od čističů na terase a terase až po pěnové trysky pro čištění sudů, hadice pro čištění potrubí a širokou škálu různých mycího kartáče a stříkacích trysek", řekl.

Takže pokud je vysokotlaké čištění tak všestranné, může být použito pro jakýkoli úklid?
Dirový Katrien Jacobs říká ne. "Některé povrchy nelze vyčistit pomocí vysokého tlaku," řekla. "Pokud budete muset vyčistit měkký povrch, například izolaci z polystyrénu, například to nemůže být dosaženo použitím vysokého tlaku bez poškození povrchu."

Andrew Caddick z Nilfisk-Advance se domnívá, že většinu oblastí lze v zásadě vyčistit za použití vysokého tlaku - za předpokladu, že je zajištěna péče.
"Textilní povrchy nejsou typicky vyčištěny pomocí tohoto typu systému, protože sušení je hlavní problém," řekl. "

Otázkou je, zda jsou vysokotlaké myčky nejlepší řešení.
U vysokotlakého myčky byste například mohli vyčistit podlahu v supermarketu, ale voda by byla problémem. Proto by byla pro tento typ vnitřního použití vhodnější pračka. "

A Karcherův David Wickel souhlasí. "Jakýkoliv povrch lze v zásadě vyčistit pomocí tlakové myčky, ale je třeba zvážit konkrétní problém čištění," řekl. "Mám použít vysoký nebo snížený tlak? Průtok vody? Teplá voda nebo studená voda? Zeptat se na tyto otázky umožňuje odvodit nejhospodárnější řešení - a to může být jiné řešení, než je čištění tlakem. "     


 Převzato z portálu:     LOGO


  Mohlo by Vás zajímat :

 

KOŠÍK PRÁZDNÝ


Email:  
Heslo:  
Poslat heslo



Novinky

2018-02-04 12:02:19

MASTER-XL-61
   MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo

 

 


 

 

 Komínová stříška NAPOLEON