Topení, kotle a zařízení

Topení, kotle, ohřev vody a regulace od tuzemských
a zahraničních výrobců

  Úvodem     Kontakt     Kontaktní formulář  
  Ceny paliv     Info o zboží     Výstavy  
Tipy, novinky a články o topení



Těžká volba: Teplovodní, nebo elektrické podlahové vytápění?


Pohráváte si s myšlenkou na pořízení podlahového vytápění? Proč ne, vždyť pořizovací cena systémů není tak vysoká jako před lety. K velkým výhodám podlahového vytápění patří rovnoměrné rozložení tepla, minimální prašnost a konečně i fakt, že nezabírá místo. Otázkou je, zda je pro vás vhodnější teplovodní nebo elektrická varianta. Na dané téma nám poskytli cenné informace profesionálové z řemeslnického cechu EKOMPLEX.   


PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ 

Odborníci z divize Plynaři Ostrava potvrzují, že se k podlahovému vytápění přiklání stále více lidí. Jednak z důvodu úspory nákladů a zároveň kvůli tepelné pohodě. Rovnoměrné šíření tepla od podlahy je velmi příjemné. Místnosti s podlahovým vytápěním lze vytápět na nižší teplotu, aniž by organismus pociťoval chlad. Díky tomu lze výrazně snížit spotřebu energie. Provoz elektrického podlahového topení je dražší než provoz teplovodní verze. Proto se používá spíše jako doplňkový zdroj tepla. V některých typech objektů je ideální kombinací právě elektrického podlahového topení společně s konvektory nebo elektrickými sálavými topidly.  PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ  


Systém elektrického podlahového vytápění lze zabudovat pod betonovou nebo anhydritovou podlahu. V takovém případě podlaha akumuluje teplo a má setrvačný efekt. Pomalé nahřívání a chladnutí však není zrovna ideální do rekreačních objektů a chalup, kde je vyžadováno rychlé vytopení. Topné kabely lze realizovat také „na sucho“ - do volného prostoru pod prkennou podlahu. Případně v podobě topné fólie pod plovoucí podlahu. Teplovodní podlahové vytápění funguje na podobném principu jako teplovodní radiátory. Oproti nim ale nabízí akumulaci tepla v betonové podlaze a navíc si vystačí s vodou o nižší teplotě (tzv. nízkoteplotní vytápění). 


PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ  

Vodaři z EKOMPLEXU potvrzují, že nízkoteplotní vytápění představuje výhodnou investici, protože u materiálu nedochází k velkému namáhání, což má podstatný vliv na prodloužení životnosti. Trubky se dokáží perfektně přizpůsobit místnosti, ale je zbytečné je pokládat do míst, kde stojí např. vana nebo kuchyňská linka. Nízkoteplotní vytápění je úsporné, ale realizace je oproti elektrickému vytápění finančně náročnější. Konkrétní cenovou kalkulaci vám vypracují řemeslníci z divize Topenáři Ostrava. Jak zní resumé? Samozřejmě nelze jednoznačně určit, jestli je lepší elektrické nebo teplovodní vytápění. Výběr závisí na konkrétních požadavcích uživatele.  


Převzato z portálu:  logo   


  Mohlo by Vás zajímat :

 

KOŠÍK PRÁZDNÝ


Email:  
Heslo:  
Poslat heslo



Novinky

2018-02-04 12:02:19

MASTER-XL-61
   MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo

 

 


 

 

 Komínová stříška NAPOLEON