Topení, kotle a zařízení

Topení, kotle, ohřev vody a regulace od tuzemských
a zahraničních výrobců

  Úvodem     Kontakt     Kontaktní formulář  
  Ceny paliv     Info o zboží     Výstavy  
Tipy, novinky a články o topení



10x zavlažování zahrady


Suchých dní je každý rok víc a víc, takže otázka efektivního zavlažování zahrady nabývá na aktuálnosti. S klasickou konví zde nevystačíte a ruční zálivka hadicí je časově náročná a neúsporná.  

Kdo by se tahal s konvemi, když existují mnohem jednodušší a efektivnější řešení? Nejlepší je používat systém automatické závlahy, z hlediska úspory času a vody je také výhodné používat hadice s postřikovači.

Hadice je základ

Trh nabízí opravdu velké množství hadic, které sice v obchodě mohou vypadat na první pohled stejně, kvalitou se však budou diametrálně lišit. Jiné požadavky musí splnit hadice na pouhé ruční kropení menší plochy (například záhonků), jiné vlastnosti musí mít hadice pro zavlažování větší travnaté plochy. Počítejte s tím, že hadice napojená na zavlažovací zařízení bude zase mít větší nároky na průtok vody.

 

Automatické zavlažování 

Optimální závlahy docílíte jedině s automatickým zavlažováním, rovnoměrným na celém, přesně vytyčeném prostoru. Srdcem celého systému je zavlažovací počítač (případně zavlažovací hodiny), který řídí jednotlivé cykly. Na tomto zařízení je v několika krocích možné naprogramovat začátek a délku zalévání, zavlažovací cykly nebo třeba individuální dny pro zavlažování. Výrobci nabízejí výběr mezi nadzemními nebo podzemními systémy. Obecně lze říci, že pro malé a jednoduché travnaté plochy lze použít mobilní nadzemní systém závlahy, pro větší a složitější plochy je naopak vhodnější podzemní závlaha. Tento systém využívá moderních výsuvných zadešťovačů, které se, pokud nejsou v provozu, diskrétně schovají v trávníku.  

1. Centrální mozek
Rozšiřitelná ovládací jednotka Hunter PC-401i-E od společnosti Hunter je vhodná pro středně velké plochy zahrad domů i pro menší areály. Lze rozšířit až na 16 sekcí a umožňuje tvorbu libovolného závlahového kalendáře. Jednotka je vybavena nadřazeným systémem Hunter Solar Sync, který v kombinaci s multisenzorem upravuje, dle okamžitých naměřených hodnot, délku závlahy. (HUNTER, www.irimon.cz) 

2. Přenosný zavlažovač Zavlažovač AquaStorm 15 Hozelock se čtvercovým postřikem zalévá trávníky 15 otvory v mosazné trubici. Pomocí dvou červených zobáčků na zavlažovači můžete libovolně nastavit délku a úhel postřiku. Maximální plocha postřiku je až 180 m2. 

3. Naviják s hadicí Naviják Fieldmann FZH 1020 s již navinutou kvalitní dvacetimetrovou půlcoulovou zahradní hadicí, čtyřmi koncovkami, rozprašovací pistolí a konektorem pro zacvaknutí koncovky po navinutí. (FIELDMANN, www.fieldman.cz).  

4. Senzor počasí
Nadřazený řídicí systém s multisenzorem Hunter Solar Sync kontinuálně měří intenzitu slunečního záření a teplotu vzduchu, na základě které upravuje nastavenou délku závlahy. Součástí senzoru je také čidlo deště Rain-Clik, které reaguje na momentální stav počasí a přeruší zavlažování v případě deště (HUNTER, www.irimon.cz). 

5. Rotační postřikovač Rotační postřikovač Hunter PGP ULTRA se zapouzdřeným převodovým mechanismem a poloměrem dostřiku až 14 m je vhodný pro závlahu středně velkých travnatých ploch a zahrad (HUNTER, www.irimon.cz). 

6. Držák hadic Box na hadice Premium CR 7.220 s automatickým navíjením a snadným vytahováním hadice. Je výkyvný v rozmezí od 0°až do 180°, má nastavitelnou brzdu navíjení a praktickou montáž na stěnu (KÄRCHER, www.karcher.cz).  

7. Vozík na hadici
Snadno ovladatelný hadicový vozík s navíjecím bubnem s klikou pojme až 60 m dlouhou hadici o průměru 12,5 mm (1/2"). V balení jsou i dvě koncové hadicové spojky (MOUNTFIELD, www.mountfield.cz). 

8. Čerpadlo do sudu Praktické a oblíbené čerpadlo určené pro čerpání dešťové a užitkové vody ze sudů či jiných nádob. S tímto čerpadlem již nebudete muset při zalévání zvedat a nabírat těžké konve, jednoduše a pohodlně je napustíte – klasickou 10l konev za 20 vteřin (FIELDMANN, www.fieldmann.cz). 

9. Zavlažovací sada Rozšiřitelná zavlažovací sada Kärcher Rain v boxu s filtrem, manžetami pro kapénkovou závlahu, připojovacími díly a hadicemi je ideální startovací sadou pro efektivní zahradní zavlažování (KÄRCHER, www.karcher.cz).

10. Průtokoměr vody Průtokoměr umožňuje cílené, měřené zavlažování. Na velkém displeji můžete pohodlně zjistit spotřebu vody za den i za celou sezonu, spotřebu vody na jedno zalévání a průtok vody v litrech za minutu. 


Převzato z portálu: DŮM & BYT 


  Mohlo by Vás zajímat :

 

KOŠÍK PRÁZDNÝ


Email:  
Heslo:  
Poslat heslo



Novinky

2018-02-04 12:02:19

MASTER-XL-61
   MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo

 

 


 

 

 Komínová stříška NAPOLEON