Topení, kotle a zařízení

Topení, kotle, ohřev vody a regulace od tuzemských
a zahraničních výrobců

  Úvodem     Kontakt     Kontaktní formulář  
  Ceny paliv     Info o zboží     Výstavy  
Tipy, novinky a články o topení



Plameny, které zahřejí i na pohled.


Jak podle představ většiny lidí vypadá nefalšovaná romantika? Je to fascinující pohled do živého ohně pěkně v pohodlí vlastního obývacího pokoje. Tak proč si ho nedopřát v podobě krbových kamen nebo krbové stavebnice?

krbová kamna

Pořídit si do svého obýváku topení s otevřeným pohledem na oheň je totiž nejen velmi působivé, ale v dnešní době to přinese i nezanedbatelný ekonomicky přínos. Palivové dřevo je stále bezkonkurenčně nejlevnějším druhem paliva. Při jeho používání se například při srovnání s elektřinou uspořit až polovina nákladů.

Stavět si klasický krb by bylo velmi organizačně i finančně náročné. Stejný efekt, ovšem mnohem jednodušeji, zajistí krbová kamna s proskleným ohništěm. Jsou ideální pro kvalitní a úsporné vytápění a přitápění nejen v chatách a chalupách, ale i rodinných domcích. Potřebujete jen pevnou a nehořlavou podlahovou krytinu a přístup ke komínu. Na výběr jsou jak modely, které je možné postavit ke zdi, tak i do rohu. Novinkou jsou pak designová kamna, která mohou stát i volně v prostoru a tvořit dominantu místnosti. Například krbová kamna Tore, která lze libovolně natáčet do stran a měnit tak atmosféru v místnosti.


krbová kamna

Kolik prostoru zvládnou krbová kamna vytápět, záleží na tom, jak výkonná si vyberete. Pokud je chcete mít jako alternativu k hlavnímu vytápění, například místo starých kotlů, jsou ideální typy s teplovodním výměníkem. Bez velkých obtíží je můžete napojit na stávající systém ústředního topení, tedy rozvod
Ještě lepší výhřevnost pak dosahují modely například krbových kamen Haas+Sohn, které mají systém terciárního spalování. Předehřátý vzduch je pomocí speciálních rozvodů veden do spalovacího prostoru a přispívá k lepšímu spalování. Laicky řečeno pak kamna více hřejí při mnohem menší spotřebě paliva.

krbová kamna

Další možností ohně v bytě jsou krbové stavebnice. Jsou to vlastně soubory krbové vložky a obestavby, ze kterých je s trochou šikovnosti možno svépomocí sestavit krb. Na rozdíl od kamen, která mají design předem daný, si krbovou stavebnici můžete dotvořit podle vlastních představ. Mají totiž jen základní povrchovou úpravu, takže si můžete zahrát na designéry a barvami hotový okolorovat tak, aby dokonale ladil s jakýmkoliv interiérem.



Převzato z portálu "oBydleni.cz"





  Mohlo by Vás zajímat :

 

KOŠÍK PRÁZDNÝ


Email:  
Heslo:  
Poslat heslo



Novinky

2018-02-04 12:02:19

MASTER-XL-61
   MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo

 

 


 

 

 Komínová stříška NAPOLEON