Topení, kotle a zařízení

Topení, kotle, ohřev vody a regulace od tuzemských
a zahraničních výrobců

  Úvodem     Kontakt     Kontaktní formulář  
  Ceny paliv     Info o zboží     Výstavy  
Tipy, novinky a články o topení



Dřevoplynový krb, kamna


Výhody dřevoplynu jsou jasné na první pohled. Šetří čas na obsluhu krbu, nebo kamen. Díky vysoce účinnému spalování šetří výrazně vaši kapsu a přírodu.

Topení v běžném krbu známe všichni. Plno prachu, pořád přikládat, pořád otvírat dveře krbu, upravovat polohu polen, hlídat krb,…To vše u dřevoplynového krbu odpadá. Prostě do krbu dáte půlmetrové poleno měkkého dřeva a to tam vydrží až 6 hodin. Nebo tvrdého dřeva a to vydrží až 12 hodin.  To je „safra“ rozdíl, ve srovnání s běžným krbem. Ale to není vše. Dřevoplynový krb má účinnost přes 80 %. Sníží Vám spotřebu paliva o 30 – 40 %. A to už je velmi zajímavé.
 

Schválně píši dřevoplynový krb. Správně se nazývá krb se sekundárním spalováním. Což ovšem mnozí prodejci všelijakých kamen a krbů využívají „k matení davů.“   I prodejci značkových  drahých  kamen vám budou tvrdit – máme terciární spalování. Ve skuteční se jedná o přisávání vzduchu do plamene, nikoliv o klasický dřevoplyn.  

Ani prodejci, kteří dřevoplynové krby a kamna mají na prodejně, o tom moc neví. Moc vám neporadí. Poskytují vám spíše marketingové informace, než technické.   „Technická informace není zadarmo: Technická informace je drahá“, říká Ing. Kovacs, majitel fabriky na výrobu podlahového vytápění.  

Dřevoplynový kotel znáte. Jeho hlavní nevýhodou je malá životnost a obtížná regulovatelnost. Což u dřevoplynového krbu není. Je litinový, s mohutnou vyzdívkou. Litina vydrží desítky let.   

Pokud si pořídíte dřevoplynová kamna, ještě na nich můžete vařit. Je pravda, že investice je sice vyšší, než běžný krb, nebo běžná kamna. Úspora paliva a času se Vám vrátí za 1 – 3 roky.  Dnes nejde o to kupovat laciný krb. Ale mít levné teplo. Krb kupujete jen jednou. Palivo budete platit do smrti.

schéma hoření


Převzato z portálu JakBydlet.cz


  Mohlo by Vás zajímat :

 

KOŠÍK PRÁZDNÝ


Email:  
Heslo:  
Poslat heslo



Novinky

2018-02-04 12:02:19

MASTER-XL-61
   MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo

 

 


 

 

 Komínová stříška NAPOLEON