Topení, kotle a zařízení

Topení, kotle, ohřev vody a regulace od tuzemských
a zahraničních výrobců

  Úvodem     Kontakt     Kontaktní formulář  
  Ceny paliv     Info o zboží     Výstavy  
Tipy, novinky a články o topení



Podlahové topení ve srubu


Nízkoenergetické stavby a úsporné vytápěcí systémy patří nerozlučně k sobě. Příkladem toho může být také instalace podlahového vytápění v kouzelném srubu ležícím mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Topení je zabudované v podlaze, a proto nenarušuje architektonické řešení a design interiéru.

PODLAHOVÉ TOPENÍ VE SRUBU

V této konkrétní realizaci byl na celkové ploše 190 m2 instalován systém podlahového vytápění gabotherm. 
 Montážní firma spotřebovala celkem 2 000 metrů polybutenových trubek.


PODLAHOVÉ TOPENÍ VE SRUBU


Vlastnosti trubek používaných pro podlahové vytápění jsou značně rozdílné. Liší se v odolnosti proti vnějším vlivům, jsou různě náchylné k usazování nečistot a vodního kamene a rozdíl je také v jejich životnosti. Investor se rozhodl právě pro polybuten, protože trubky z tohoto materiálu dosahují vynikajících výsledků. „Jeho výroba je sice náročnější, ovšem dosažené parametry jsou naprosto jedinečné,“ hodnotí Ing. Pavel Vlach ze společnosti KKH Brno.


PODLAHOVÉ TOPENÍ

Trubky vyrobené z polybutenu se vyznačují vysokou pružností zaručující velmi příznivé podmínky pro zpracování trubek i při nižších teplotách (i pod bodem mrazu), nejlepší časovou odolností z plastových materiálů, tzn. při stejném průměru trubek, životnosti 50 let a při teplotě 95°C mají nejvyšší bezpečnostní faktor a zachovávají mechanické vlastnosti i při stálé teplotě 70°C a tlaku 1 MPa. 


PODLAHOVÉ TOPENÍ VE SRUBU


Systém Systém podlahového vytápění zajišťuje maximální pocit tepelné pohody a vysokou hygienu provozu díky minimálnímu proudění vzduchu a vysokému podílu sálavé topné složky. Ve vytápěné místnosti dochází k ideálnímu rozvrstvení tepla a zamezení víření prachu a bakterií. 


PODLAHOVÉ TOPENÍ VE SRUBU

  

Převzato z portálu STAVEBNISERVER.com





  Mohlo by Vás zajímat :

 

KOŠÍK PRÁZDNÝ


Email:  
Heslo:  
Poslat heslo



Novinky

2018-02-04 12:02:19

MASTER-XL-61
   MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo

 

 


 

 

 Komínová stříška NAPOLEON