Topení, kotle a zařízení

Topení, kotle, ohřev vody a regulace od tuzemských
a zahraničních výrobců

  Úvodem     Kontakt     Kontaktní formulář  
  Ceny paliv     Info o zboží     Výstavy  
Tipy, novinky a články o topení



Nová zelená úsporám 2014


Kotlíková dotace 2014

  Štítky: Dotace na nízkoenergetické domy, Dotace na pasivní dům, Dotace na výměnu kotle, Dotace na výměnu plynového kotle za kondenzační kotel, Kotle na tuhá paliva s dotací, Kotlíková dotace 2014 

Začátkem roku 2014 bylo vyhlášeno druhé kolo programu Nová zelená úsporám. Tak jako v minulém roce je i tato výzva určena na snížení energetické náročnosti rodinných domů. V letošním roce by díky určené částce 1,9 mld Kč mělo být zatepleno na 8000 rodinných domů.  

O dotaci můžete zažádat od 1. dubna 2014, kdy bude zahájen příjem žádostí    až do vyčerpání alokované částky (nejpozději do 31. 10. 2014).






Na co je dotace určena ?

Díky této výzvě mohou lidé zažádat o dotaci na zateplení, výměnu oken nebo dveří, výstavbu rodinných domů v pasivním standardu. Dále mohou lidé žádat o dotace na výměnu kotlů, instalace tepelných čerpadel nebo termicky solárních systému pro ohřev vody.


Výše dotace:

Výše dotace se od minulé výzvy příliš nemění. Na výstavbu rodinného domu v pasivním standardu můžete získat dotaci ve výši 550 000 Kč. Upravena byla jen výše dotace na zateplení (v případě, že splníte parametry hladiny 3). V takovém případě máte nárok na finanční podporu ve výši 55% ze způsobilých výdajů.
Mezi další změny, které proběhly patří zrušení samostatné oblasti podpory pro dotace na administrační úkony jako jsou – energetický audit, blower – door test, stavební dozor aj. Tyto administrační úkony jsou nyní začleněny přímo k uvedeným oblastem podpory. Jejich výše se ale nemění.
Podmínky pro získání dotací se od první výzvy nemění.




Podmínky pro kotlíkovou dotaci

Rozhodli jste se, že v letošním roce budete měnit váš starý kotel za nový, nízkoemisní? Chcete ušetřit peníze? Zkuste si zažádat o dotaci na nové nízkoemisní kotle. Pro získání finanční podpory musíte ale splňovat několik podmínek.


Zaprvé musí být výměna kotle provedena ještě v tomto roce, tedy v roce 2014. Další podmínkou je, že musíte být majitelem rodinného domu, ve kterém došlo k výměně kotle. Dům musí také splňovat několik podmínek – musí mít měrnou roční spotřebu tepla na vytápění do 150kWh.m².V případě, že si chcete zažádat o dotaci na kotle, nesmíte mít žádné závazky vůči finančnímu úřadu.

Jaké podmínky má splňovat kotel ?

Pro dotaci na plynové kotle musí splňovat následující podmínky – kotel musí být kondenzační s vysokou účinností a nízkými emise. PH kondenzátoru musí být větší než 4,0, emise CO (do 40 mg.kWh) a NO (do 60 mg.kWh).Váš nový kotel musíte vybírat ze seznamu předem schválených kotlů. Tento seznam najdete na stránkách programu Nová zelená úsporám.


Jak na žádost?

Abyste získali dotaci, musíte nejdřív odeslat žádost, ke které musíte přiložit odborný posudek. Tento posudek by měl obsahovat projektovou dokumentaci i posouzení dosažených energetických úspor. Oba dokumenty musíte nechat zpracovat u odborníků. Je zároveň možné, abyste současně zažádali i o dotaci na tyto potřebné dokumentace. Výše této dotace činí 5000 Kč.Příjem žádosti se uzavírá v momentě, kdy budou veškeré peníze vyčerpány. O dotace je velký zájem a příjem žádostí bývá zastaven ještě před stanoveným datem, je tedy nutné, abyste žádost zaslali co nejdřív.V případě, že byla vaše dotace schválena, přijdou vám peníze na váš bankovní účet do 30 kalendářních dnů.

Typy podporovaných kotlů a výše dotace:

- kotle na tuhá paliva 3. Emisní třídy (uhlí, pelety): 40 000 Kč
- kotle na tuhá paliva 4. Emisní třídy (uhlí, pelety): 60 000 Kč
- zplyňovací kotel na tuhá paliva s akumulační nádobou: 55 000 Kč
- plynový atmosférický kotel na zemní plyn: 15 000 Kč
- plynový kondenzační kotel na zemní plyn: 20 000 Kč 


Převzato z portálu


  



  Mohlo by Vás zajímat :

 

KOŠÍK PRÁZDNÝ


Email:  
Heslo:  
Poslat heslo



Novinky

2018-02-04 12:02:19

MASTER-XL-61
   MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo

 

 


 

 

 Komínová stříška NAPOLEON