Topení, kotle a zařízení

Topení, kotle, ohřev vody a regulace od tuzemských
a zahraničních výrobců

  Úvodem     Kontakt     Kontaktní formulář  
  Ceny paliv     Info o zboží     Výstavy  
Tipy, novinky a články o topení



Topte efektivně, levně i ekologicky!


Hledáte vhodné palivo pro Vaše kamna, kotel, krb či gril? Vsaďte na dřevěné brikety! Překvapí Vás jejich nadstandardní všestrannost i praktičnost a potěší příjemná tepelná pohoda, kterou ihned vnesou do Vašeho domova!     

 

 

Proč topit dřevěnými briketami?

 

 

   Dřevěné brikety jsou vhodné do všech typů kamen, kotlů na tuhá paliva, otevřených i uzavřených krbů, zahradních grilů, kuchyňských sporáků i kotlů ústředního topení. Jelikož se vyznačují nízkou vlhkostí, mají výrazně vyšší výhřevnost. V praxi to znamená, že při použití dřevěných briket je třeba k dosažení stejného tepla menší množství paliva i nižší četnost přikládání než u jiných druhů paliv. Z tohoto důvodu patří poměrně levné dřevěné brikety mezi nejekonomičtější zdroje tepelné energie v ČR - ve srovnání s plynem, elektřinou nebo fosilními palivy Vám mohou uspořit až desetitisíce ročně! Topení dřevěnými briketami je nejen ekonomické a ekologické, ale také praktické. Jelikož dřevěné brikety nevyžadují žádné další řezání či štípání, je manipulace s nimi více než snadná. Navíc se vyznačují velmi nízkou popelnatostí, nepráší, nešpiní a nečoudí, takže snadno splní všechny požadavky na komfortní topení

 



Požadovaný účel – příjemné teplo po dlouhou dobu a domov provoněný dřevem a pryskyřicí však mohou zajistit pouze kvalitní brikety, tedy čisté, zcela suché a precizně slisované dřevěné piliny. Při výběru je proto nutná jistá ostražitost.  


 

Jak vybírat dřevěné brikety?

 

 

  Kvalitní dřevěná briketa je složena z čistých dřevěných pilin. Jakákoli chemická pojiva a látky, rostlinné příměsi, kameny či jiné částice jsou v případě dřevěných briket zcela zapovězeny. Takové brikety totiž mohou velmi znepříjemnit topnou sezónu. Jak ale poznat rozdíl?  


    

Při nákupu paliv vsaďte na jistotu a vybírejte pouze u ověřených prodejců s řadou spokojených zákazníků. O kvalitě prodejců Vám mnohé napoví především reference, sortiment nabídky i doprovodné služby.  
 Topte chytře a užívejte si tepelnou pohodu bez omezení!   
   

Článek převzat z portálu 



  logo - hyperbydlení


  Mohlo by Vás zajímat :

 

KOŠÍK PRÁZDNÝ


Email:  
Heslo:  
Poslat heslo



Novinky

2018-02-04 12:02:19

MASTER-XL-61
   MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo

 

 


 

 

 Komínová stříška NAPOLEON