IFC Food - Vacio- Hovězí bok bez kosti Flank Steak
* Ke každé Vaší objednávce nad 1000,- Kč dárek ZDARMA. Zboží, které je skladem k dodání poštou do 3 pracovních dnů.
Při objednávce nad 2500,- Kč poštovné v ČR ZDARMA.
*Plemeno a typ chovu * Narozdíl od Evropy, kde převažuje ustájený chov skotu, se na rozlehlých pampách Uruguaye volně pasou obrovská stáda převážně masných plemen Aberdeen-Angus, Shorthorn a Hereford. Z bohaté vegetace si skot vybírá pro ně optimální skladbu krmiva. Zvířata žijí v klimaticky příznivém, civilizačními produkty neznečištěném prostředí, na rozhraní mírného a subropického pásma. To vše se projeví na finálním produktu - zdravém, kvalitním mase. Vždyť je také Uruguay, narozdíl od Brazílie nebo členských států evropské unie, stále řazená Světovou organizací pro zdraví zvířat mezi země s bezvýznamným rizikem výskytu BSE! *Volské maso * Jaký by měl být správný hovězí steak? Samozřejmě šťavnatý a křehký, s lahodně prýštící šťávou při nakrojení! Ale hlavně a zejména: každé sousto by mělo probudit chuť na další! Zmíněné předpoklady má právě volské maso, a to díky intramuskulárnímu tuku, tedy tenkým vrstvičkách ve svalovině, které se odborně nazývají "mramorování". Tento tuk činí maximálně 2-3 % a nemá zhola nic společného s rozsáhlými ložisky tuku. Zvláštností jihoamerických chovů oproti intenzivních chovům v Evropě je, že všichni býci určení na výkrm jsou kastrovaní. Jihoamerické hovězí tedy pochází převážně z volků. * Zrání masa * Po jatečném opracování, za přísných hygienických podmínek, je maso vakuově zabalené a zraje při teplotách kolem 0°C. Čerstvé hovězí maso staré jen 3-5 dní je příliš tuhé a normální kulinářskou úpravou příliš nezměkne. Právě zrání masa je rozhodující pro to, aby se působením složitých biochemických enzymových procesů uvolnila struktura svaloviny, povolily se vazby mezi jednotlivými vlákny a maso bylo při zkousnutí tak pozoruhodně křehké. Maso zraje po celou dobu své trvanlivosti, minimálně však jeden měsíc při převozu z Uruguaye do Evropy. Dle našich zkušeností je maso nejchutnější a nejkřehčí až na konci své trvanlivosti, to je po čtyřech měsících od zabalení!
|
Popis produktu:
Novinka - rozvoz po Praze za 150 Kč
Udaná cena je za 1 Kg
- BIFE DE VACÍO
- Flank Steak, Vacio VACIO (Hovězí bok bez kosti)
- BIFE DE VACÍO- Flank Steak, Vacio
Popis:
- Pochází ze zadní čtvrtě.
- Osahuje sval: M. rectus abdominisPoužití:Pravděpodobně nejlepší úpravou hovězího boku je pečení vcelku a následné filovánína tenké plátky. Stejně jako u předchozích druhů masa lze podávat teplé i studené.
Vacio - Flank Steak kuchyňská úprava - steak · Maso po vyjmutí z vakuového balení osušte utěrkou a nechejte přibližně hodinu vydýchat a vytemperovat na pokojovou teplotu. · Steaky vložte na rozpálený gril nebo teflonovou pánev bez použití tuku i bez jakéhokoliv koření a soli. · Po opečení povrchu z obou stran snižte teplotu grilování. Steak opékáme za pravidelného obracení cca 2-4 minuty z každé strany podle požadovaného stupně propečení (rare, medium, well done). Aby nedocházelo ke ztrátě šťávy, je důležité, aby při obracení steaků nedošlo k jejich propíchnutí (například vidličkou). · Jako indikace správně připraveného steaku je okamžik, kdy z masa začne napovrch vystupovat šťáva. · Po upečení maso ochuťte čerstvým pepřem a solí. · Flank Steak podáváme nafilovaný na cca 0,5 cm široké plátky.
|