DETAIL ZBOŽÍ - TISK
IFC Food - Hovězí svíčková cca 1,6 - 2 Kg
IFC Food - Hovězí svíčková cca 1,6 - 2 Kg
VÝROBCE: IFC Food
Hmotnost: 1,6 - 2 kg (cena/1 kg)
Cena bez DPH: 744 kč
Cena s DPH: 900 kč
DPH: 21 %
Skladem: 0
Popis:

IFC Food - Hovězí svíčková cca 1,6 - 2 Kg

 

Tento produkt momentálně nemáme skladem. Můžete si ho ale objednat, nebo si vyberte z produktů skladem.

 

* Ke každé Vaší objednávce nad 1000,- Kč dárek ZDARMA. Zboží, které je skladem k dodání poštou do 3 pracovních dnů.

Při objednávce nad 2500,- Kč poštovné v ČR ZDARMA.

 

*Plemeno a typ chovu * Narozdíl od Evropy, kde převažuje ustájený chov skotu, se na rozlehlých pampách Uruguaye volně pasou obrovská stáda převážně masných plemen Aberdeen-Angus, Shorthorn a Hereford. Z bohaté vegetace si skot vybírá pro ně optimální skladbu krmiva. Zvířata žijí v klimaticky příznivém, civilizačními produkty neznečištěném prostředí, na rozhraní mírného a subropického pásma. To vše se projeví na finálním produktu - zdravém, kvalitním mase. Vždyť je také Uruguay, narozdíl od Brazílie nebo členských států evropské unie, stále řazená Světovou organizací pro zdraví zvířat mezi země s bezvýznamným rizikem výskytu BSE! *Volské maso * Jaký by měl být správný hovězí steak? Samozřejmě šťavnatý a křehký, s lahodně prýštící šťávou při nakrojení! Ale hlavně a zejména: každé sousto by mělo probudit chuť na další! Zmíněné předpoklady má právě volské maso, a to díky intramuskulárnímu tuku, tedy tenkým vrstvičkách ve svalovině, které se odborně nazývají "mramorování". Tento tuk činí maximálně 2-3 % a nemá zhola nic společného s rozsáhlými ložisky tuku. Zvláštností jihoamerických chovů oproti intenzivních chovům v Evropě je, že všichni býci určení na výkrm jsou kastrovaní. Jihoamerické hovězí tedy pochází převážně z volků. * Zrání masa * Po jatečném opracování, za přísných hygienických podmínek, je maso vakuově zabalené a zraje při teplotách kolem 0°C. Čerstvé hovězí maso staré jen 3-5 dní je příliš tuhé a normální kulinářskou úpravou příliš nezměkne. Právě zrání masa je rozhodující pro to, aby se působením složitých biochemických enzymových procesů uvolnila struktura svaloviny, povolily se vazby mezi jednotlivými vlákny a maso bylo při zkousnutí tak pozoruhodně křehké. Maso zraje po celou dobu své trvanlivosti, minimálně však jeden měsíc při převozu z Uruguaye do Evropy. Dle našich zkušeností je maso nejchutnější a nejkřehčí až na konci své trvanlivosti, to je po čtyřech měsících od zabalení!


Popisek v kartě:

IFC Food - Hovězí svíčková cca 1,6 - 2 Kg

Detailní popis zboží:

Popis produktu:

 

Novinka - rozvoz
po Praze za 150 Kč


Cena je za 1 kg.

- LOMO

- Tenderloin, Fillet Steak

- hovězí svíčková malá (3-4 libry) ; hovězí svíčková velká (4-5 liber)

Popis:

- Pochází ze zadní čtvrtě. - Osahuje svaly: M. psoas major, M. psoas minor, M. illiacus lateralis, M. cuadratuslumborum.

Použití:

Svíčková je tradičně nejkvalitnější a v porovnání s jinými částmi hovězího masa nejkřehčí partie. Z uruguayské hovězí svíčkové můžete připravit ty nejjemnější steaky, jaké si jen dokážete připravit. Další výtečnou možností je pečení vcelku a následné filování.