Krbová kamna pro vaření a pečení.
Elektřina raketově a nekonečně zdražuje, zemní plyn je nejistý, levný ovšem taky není. Stále více lidí instaluje krby a krbová kamna. Lze spojit dobré s užitečným. Některá krbová kamna umožňují i přípravu jídel. To je sen všech seniorů. Zatopit si, mít teplo a i uvařený oběd.
Jak vybírat kamna Kamna kupujete jen jednou, palivo budete nakupovat do smrti. Je proto vhodné vybrat si krbová kamna s dvoukomorovým spalováním. Ta šetří nejen palivo, ale i čas a zvyšují kvalitu jídla. Dvoukomorové spalování snižuje spotřebu dřeva o 30 – 40 %. Navíc dává stabilní výkon. Krbová kamna s dvoukomorovým spalováním vydrží hořet i několik hodin bez obsluhy. Takže je neotvíráte. Neprodukují tedy prach a špínu v takové míře, jako běžná krbová kamna.
Kvalita jídla Je nesrovnatelná, ve srovnání s běžnými kamny a troubami na plyn a elektřinu. I pizzerie inzerují – Pizza pečená v peci na dřevě. Další možnosti přípravy jídel: Někdy se používá, u starších krbů, litinový držák, který se vloží do ohniště. Nikloiv ale u krbů s dvojitým spalováním. U krbů s dvojitým spalováním je nejen vysoká účinnost, ale i teplota. Z jídla by stalo palivo.
Kvalita paliva „Máte – li možnost porovnat suché dřevo a dřevobrikety, zjistíte, že dřevo je dřevo.“, říkají majitelé kvalitních kamen a krbů. Dřevo hoří daleko lépe a dá i více tepla. Do brikety nevidíte, z čeho ji kdo lisoval a jak dlouho sušil materiál. Dřevo v sušárnách na pilách se suší 16 – 18 dní. Pokud by někdo chtěl takto důkladně sušit materiál pro výrobu briket, narostly by mu náklady. Že má dřevobriketa certifikát? Ano, ten je o dřevobriketě dodané na zkušebnu, nikoliv té Vaší. Krbová kamna na obrázku mají i plotnu pro přípravu jídel.
Autor: Ing. Pavel Sýkora Převzato z portálu JakBydlet.cz
|
|
Mohlo by Vás zajímat :
|
Novinky
|
2018-02-04 12:02:19
|
MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo
Komínová stříška NAPOLEON
|
|
|
|