IFC Food - Vysoký roštěnec bez kosti Rib Eye cca 1 Kg

Topení, kotle, ohřev vody a regulace od tuzemských
a zahraničních výrobců

  Úvodem     Kontakt     Kontaktní formulář  
  Ceny paliv     Info o zboží     Výstavy  
Tipy, novinky a články o topení



IFC Food - Vysoký roštěnec bez kosti Rib Eye cca 1 Kg
Náhled

IFC Food - Vysoký roštěnec bez kosti Rib Eye cca 1 Kg

(IFC5310)
VÝROBCE: IFC Food
Cena bez DPH: 612 kč
Cena s DPH: 740 kč
DPH: 21 %
Dostupnost: na objednávku

Tisk      Odeslat dotaz      Doporučit přátelům
Možnosti dodání zboží:
Poštovné + balné (ČR - DOBÍRKA) : 200,-Kč
 ks 
  Popis IFC Food - Vysoký roštěnec bez kosti Rib Eye cca 1 Kg

IFC Food - Vysoký roštěnec bez kosti Rib Eye cca 1 Kg

 

Tento produkt momentálně nemáme skladem. Můžete si ho ale objednat, nebo si vyberte z produktů skladem.

 

* Ke každé Vaší objednávce nad 1000,- Kč dárek ZDARMA. Zboží, které je skladem k dodání poštou do 3 pracovních dnů.

Při objednávce nad 2500,- Kč poštovné v ČR ZDARMA.

 

*Plemeno a typ chovu * Narozdíl od Evropy, kde převažuje ustájený chov skotu, se na rozlehlých pampách Uruguaye volně pasou obrovská stáda převážně masných plemen Aberdeen-Angus, Shorthorn a Hereford. Z bohaté vegetace si skot vybírá pro ně optimální skladbu krmiva. Zvířata žijí v klimaticky příznivém, civilizačními produkty neznečištěném prostředí, na rozhraní mírného a subropického pásma. To vše se projeví na finálním produktu - zdravém, kvalitním mase. Vždyť je také Uruguay, narozdíl od Brazílie nebo členských států evropské unie, stále řazená Světovou organizací pro zdraví zvířat mezi země s bezvýznamným rizikem výskytu BSE! *Volské maso * Jaký by měl být správný hovězí steak? Samozřejmě šťavnatý a křehký, s lahodně prýštící šťávou při nakrojení! Ale hlavně a zejména: každé sousto by mělo probudit chuť na další! Zmíněné předpoklady má právě volské maso, a to díky intramuskulárnímu tuku, tedy tenkým vrstvičkách ve svalovině, které se odborně nazývají "mramorování". Tento tuk činí maximálně 2-3 % a nemá zhola nic společného s rozsáhlými ložisky tuku. Zvláštností jihoamerických chovů oproti intenzivních chovům v Evropě je, že všichni býci určení na výkrm jsou kastrovaní. Jihoamerické hovězí tedy pochází převážně z volků. * Zrání masa * Po jatečném opracování, za přísných hygienických podmínek, je maso vakuově zabalené a zraje při teplotách kolem 0°C. Čerstvé hovězí maso staré jen 3-5 dní je příliš tuhé a normální kulinářskou úpravou příliš nezměkne. Právě zrání masa je rozhodující pro to, aby se působením složitých biochemických enzymových procesů uvolnila struktura svaloviny, povolily se vazby mezi jednotlivými vlákny a maso bylo při zkousnutí tak pozoruhodně křehké. Maso zraje po celou dobu své trvanlivosti, minimálně však jeden měsíc při převozu z Uruguaye do Evropy. Dle našich zkušeností je maso nejchutnější a nejkřehčí až na konci své trvanlivosti, to je po čtyřech měsících od zabalení!

  Detailní popis zboží IFC Food - Vysoký roštěnec bez kosti Rib Eye cca 1 Kg

Popis produktu:

 

Novinka - rozvoz
po Praze za 150 Kč

 

Udaná cena je za 1Kg!

Popis:

- Pochází z přední čtvrtě.

- Obsahuje svaly: M. trapezius thoracis, M. latissimus dorsi, M. illiocostalis, M.longissimus dorsi, M. multifidus dorsi, M. serratus dorsalis, M.M. intercostali a M.M.levatori costarum

Použití:

Vysoký roštěnec z uruguayského hovězího masa je vhodný pro přípravu těchnejkvalitnějších steaků. Maso je po úpravě velmi křehké a vyznačuje se lahodnou chutía vynikající vůní.Doporučujeme steaky nakrájené na tloušťku cca 3 cm vložit na rozpálený tál nebolitinovou pánev s minimálním množstvím tuku. Pro dosažení steaku "medium" se steak opéká2-5 minut z každé strany. Aby nedocházelo ke ztrátě šťávy, je důležité, aby při obracenísteaků nedošlo k jejich propíchnutí (například vidličkou).Vynikajícím způsobem úpravy tohoto masa je také grilování přímo na roštu nad žhavýmuhlím.

 

Vysoký roštěnec – Rib Eye
kuchyňská úprava: steak
· Maso po vyjmutí z vakuového balení osušte utěrkou a nechejte přibližně hodinu vydýchat
a vytemperovat na pokojovou teplotu.
· Steaky nakrájené na tloušťku minimálně 3 cm vložte na rozpálený gril nebo teflonovou
pánev bez použití tuku i bez jakéhokoliv koření a soli.
· Po opečení povrchu z obou stran snižte teplotu grilování. Steak opékáme za pravidelného
obracení cca 4-6 minut z každé strany podle požadovaného stupně propečení (rare,
medium, well done). Aby nedocházelo ke ztrátě šťávy, je důležité, aby při obracení steaků
nedošlo k jejich propíchnutí (například vidličkou).
· Jako indikace správně připraveného steaku je okamžik, kdy tukové oko ve středu Rib Eye
je měkké.
· Po upečení maso ochuťte čerstvým pepřem a solí.

  Technické parametry IFC Food - Vysoký roštěnec bez kosti Rib Eye cca 1 Kg

Hmotnost: 1 kg (cena/1kg)

 
  Další fotografie IFC Food - Vysoký roštěnec bez kosti Rib Eye cca 1 Kg

vysoký roštěnec náhled
 

KOŠÍK PRÁZDNÝ


Email:  
Heslo:  
Poslat heslo



Novinky

2018-02-04 12:02:19

MASTER-XL-61
   MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo

 

 


 

 

 Komínová stříška NAPOLEON