|
|
|
Náhled
|
IFC Food - Vysoký roštěnec bez kosti Rib Eye cca 1 Kg (IFC5310)
|
| |
|
VÝROBCE:
|
IFC Food
|
Cena bez DPH:
|
612 kč
|
Cena s DPH:
|
740 kč
|
DPH:
|
21 %
|
Dostupnost:
|
na objednávku
|
Tisk
Odeslat dotaz
Doporučit přátelům
|
|
|
Možnosti dodání zboží:
|
Poštovné + balné (ČR - DOBÍRKA) : 200,-Kč
|
|
|
|
Popis IFC Food - Vysoký roštěnec bez kosti Rib Eye cca 1 Kg
|
IFC Food - Vysoký roštěnec bez kosti Rib Eye cca 1 Kg
Tento produkt momentálně nemáme skladem. Můžete si ho ale objednat, nebo si vyberte z produktů skladem.
* Ke každé Vaší objednávce nad 1000,- Kč dárek ZDARMA. Zboží, které je skladem k dodání poštou do 3 pracovních dnů.
Při objednávce nad 2500,- Kč poštovné v ČR ZDARMA.
*Plemeno a typ chovu * Narozdíl od Evropy, kde převažuje ustájený chov skotu, se na rozlehlých pampách Uruguaye volně pasou obrovská stáda převážně masných plemen Aberdeen-Angus, Shorthorn a Hereford. Z bohaté vegetace si skot vybírá pro ně optimální skladbu krmiva. Zvířata žijí v klimaticky příznivém, civilizačními produkty neznečištěném prostředí, na rozhraní mírného a subropického pásma. To vše se projeví na finálním produktu - zdravém, kvalitním mase. Vždyť je také Uruguay, narozdíl od Brazílie nebo členských států evropské unie, stále řazená Světovou organizací pro zdraví zvířat mezi země s bezvýznamným rizikem výskytu BSE! *Volské maso * Jaký by měl být správný hovězí steak? Samozřejmě šťavnatý a křehký, s lahodně prýštící šťávou při nakrojení! Ale hlavně a zejména: každé sousto by mělo probudit chuť na další! Zmíněné předpoklady má právě volské maso, a to díky intramuskulárnímu tuku, tedy tenkým vrstvičkách ve svalovině, které se odborně nazývají "mramorování". Tento tuk činí maximálně 2-3 % a nemá zhola nic společného s rozsáhlými ložisky tuku. Zvláštností jihoamerických chovů oproti intenzivních chovům v Evropě je, že všichni býci určení na výkrm jsou kastrovaní. Jihoamerické hovězí tedy pochází převážně z volků. * Zrání masa * Po jatečném opracování, za přísných hygienických podmínek, je maso vakuově zabalené a zraje při teplotách kolem 0°C. Čerstvé hovězí maso staré jen 3-5 dní je příliš tuhé a normální kulinářskou úpravou příliš nezměkne. Právě zrání masa je rozhodující pro to, aby se působením složitých biochemických enzymových procesů uvolnila struktura svaloviny, povolily se vazby mezi jednotlivými vlákny a maso bylo při zkousnutí tak pozoruhodně křehké. Maso zraje po celou dobu své trvanlivosti, minimálně však jeden měsíc při převozu z Uruguaye do Evropy. Dle našich zkušeností je maso nejchutnější a nejkřehčí až na konci své trvanlivosti, to je po čtyřech měsících od zabalení!
|
Detailní popis zboží IFC Food - Vysoký roštěnec bez kosti Rib Eye cca 1 Kg
|
Popis produktu:
Novinka - rozvoz po Praze za 150 Kč
Udaná cena je za 1Kg!
Popis:
- Pochází z přední čtvrtě.
- Obsahuje svaly: M. trapezius thoracis, M. latissimus dorsi, M. illiocostalis, M.longissimus dorsi, M. multifidus dorsi, M. serratus dorsalis, M.M. intercostali a M.M.levatori costarum
Použití:
Vysoký roštěnec z uruguayského hovězího masa je vhodný pro přípravu těchnejkvalitnějších steaků. Maso je po úpravě velmi křehké a vyznačuje se lahodnou chutía vynikající vůní.Doporučujeme steaky nakrájené na tloušťku cca 3 cm vložit na rozpálený tál nebolitinovou pánev s minimálním množstvím tuku. Pro dosažení steaku "medium" se steak opéká2-5 minut z každé strany. Aby nedocházelo ke ztrátě šťávy, je důležité, aby při obracenísteaků nedošlo k jejich propíchnutí (například vidličkou).Vynikajícím způsobem úpravy tohoto masa je také grilování přímo na roštu nad žhavýmuhlím.
Vysoký roštěnec – Rib Eye kuchyňská úprava: steak · Maso po vyjmutí z vakuového balení osušte utěrkou a nechejte přibližně hodinu vydýchat a vytemperovat na pokojovou teplotu. · Steaky nakrájené na tloušťku minimálně 3 cm vložte na rozpálený gril nebo teflonovou pánev bez použití tuku i bez jakéhokoliv koření a soli. · Po opečení povrchu z obou stran snižte teplotu grilování. Steak opékáme za pravidelného obracení cca 4-6 minut z každé strany podle požadovaného stupně propečení (rare, medium, well done). Aby nedocházelo ke ztrátě šťávy, je důležité, aby při obracení steaků nedošlo k jejich propíchnutí (například vidličkou). · Jako indikace správně připraveného steaku je okamžik, kdy tukové oko ve středu Rib Eye je měkké. · Po upečení maso ochuťte čerstvým pepřem a solí.
|
Technické parametry IFC Food - Vysoký roštěnec bez kosti Rib Eye cca 1 Kg |
|
| |
Hmotnost:
|
1 kg (cena/1kg)
|
|
| |
|
|
Další fotografie IFC Food - Vysoký roštěnec bez kosti Rib Eye cca 1 Kg |
|
|
Novinky
|
2018-02-04 12:02:19
|
MASTER XL 61 - profesionální infračervené olejové topidlo
Komínová stříška NAPOLEON
|
|
|
|